Datum: 26/11/2021 20:00
Plein: Blaarmeersen

Verslag:

Een nieuwe ploeg is toch altijd even vol spanning afwachten hoe de match zal verlopen. Voor sommigen van FC Savio was dit wel een blij terug zien van een aantal bekende gezichten. Zo voetbalde de minivoetbalploeg Bataille vele jaren tegen broederploegen (AIM Gent & Jour de Fête) van De Grote Avond.

Naast het terugzien van een aantal gekende gezichten, was deze vrijdagavond vooral gekenmerkt door veel regen en koude. Dit hield ons echter niet tegen om de wedstrijd aan te vatten met veel zin. In het begin van de eerste helft was het ietwat zoeken om als 1 team solide te fungeren. Vandaar dat we misschien ook rap een eerste tegendoelpunt te verduren kregen. Een foutje van gastdoelman Siebe, die overigens voor de rest een uitstekend match keepte, werd genadeloos afgestraft. In lang treuren hadden we geen zin, want niet veel later zorgde Thomas ervoor dat we de bordjes al terug konden recht hangen. Een assist komt op naam van Jan.

Ook in het middenveld stond nog niet alles op orde. De aanvallers De Grote Avond haakten zeer veel af, waardoor het in eerste instantie moeilijk te verdedigen was. Een zee van ruimte op het middenveld zorgt voor een snelle omschakeling waardoor de tegenstander weinig moeite had om opnieuw de leiding te nemen. Dit tegendoelpunt schudde de ploeg wakker en bracht wat meer communicatie en organisatie met zich mee.

De tegenstander was allesbehalve een slechte ploeg, maar het was toch een match die FC Savio niet uit handen kon geven. De vernieuwde organisatie bracht soelaas, want ons overwicht nam met de minuut toe. Door goeie aanhoudende druk lokte Felix een penalty uit, die mooi werd omgezet door Jappie. Met een gelijkspel konden we thee drinken.

De tweede helft werd verdergezet zoals we de eerste hadden beëindigd. De overmacht gingen we namelijk niet meer afgeven. Jappie kreeg de bal van Jan en rondt mooi af. Jan kan op deze manier zijn tweede assist van de match optekenen. Ook Felix wou graag zijn doelpuntje meepikken. Op aangeven van Jappie gaat hij op wandel en legt hij de 2 - 4 binnen. FC Savio ronde zijn conto van de avond af met een owngoal van de tegenstander. Een schot van Tjietjo gaat via het been van de tegenstander in doel. Desondanks de match was gespeeld, wou De Grote Avond hun avond toch afsluiten met een doelpuntje. Een op maat getrapte voorzet werd voortreffelijk binnengekopt en bracht de eindscore op 3 - 5. We kunnen concluderen dat we er een toffe, en vooral zeer faire, tegenstander hebben bijgekregen.

Op naar de volgende match. LEVE FC SAVIO.