Olva - FC Savio : 3 - 7

Datum: 22/03/2024 20:00
Plein: Gulden Kamer

Verslag:

Al van de middag is het aan het regenen, maar dat houd ons niet tegen. Met 10 starten we de opwarming klaar om een regenachtige vlotte match te spelen. Jonas komt pas om 20:00 toe maar kleed zich om als een speer en is direct klaar om te erin te vliegen.

De match gaat van start.
Eerste helft: aftrap voor Savio. Iedereen zit rap in de match en het tempo ligt hoog. Het duurt niet lang of Jonas loopt mee in de aanval en kan hier ook scoren met een assist van Jappie.
Niet veel later gaat de bal via rechts langs de flank naar Simon. Deze geeft een mooie voorzet op Jappie, die inloopt, en deze kopt hem met hoge snelheid in de netten, 2-0. Ondertussen komt OLVA niet dicht bij de goal. De verdediging zet het vast en Felix, in de goal voor de eerste helft, staat klaar voor moest het foutlopen. De eerste helft is bijna voorbij wanneer centraal een actie op gang komt en Thomas erin slaagt om het 3-0 te maken bij rust. Savio domineert de eerste helft en OLVA slaagt er niet in om een goede kans te creëren.

Tweede helft: aftrap voor OLVA en met dank aan twee wisselspeler kunnen deze al rap een aanval creëren: via links steekt nummer 9 diep en kan langs de lijn naar binnen lopen om vervolgens door de benen van Mattijs de goal te maken. 3-1. Iedereen is direct terug wakker en al rap antwoordt Savio met de 4-1: Felix geeft een corner en Thijs kopt hem binnen. Toch blijft OLVA gevaarlijk en krijgen ze de bal steeds vaker bij doel. Bij een corner van OLVA slagen ze erin bal op doel te trappen, een afgeweken bal vliegt net over Mattijs via een lopje tegen de deklat in de goal. 4-2. De volgende goal volgt snel: via links geeft Jonas een bal centraal naar Jappie, deze trapt tegen de bal, die met een afwijking de keeper weet te passeren. 5-2. Even later opnieuw een corner voor OLVA, na een beetje chaos belandt de bal in de voeten van Jonas. Deze twijfelt niet en begint een counter. Na een volledige flank over te lopen schiet Jonas hem richting doel. Ook deze wordt afgeweken en gaat in de goal. 6-2.
Laatste 10 minuten van de match en OLVA komt meer dreigen. Na een geneutraliseerde aanval krijgen ze een corner die wordt weggetrapt buiten de 16. Daar wordt hij opgevangen en in een volley buiten bereik van Mattijs in de hoek geplaatst. 6-3. Om het af te sluiten scoort Jappie nog vanaf de achterlijn door tegen een speler van OLVA te trappen die hem in eigen doel schiet.
Eindsignaal wordt gefloten: 7-3

Al bij al een goede match. OLVA was een sterke ploeg, maar zowel onze aanval als verdediging was goed, wat zorgde voor een gecontroleerde overwinning. ()